Dnes jsem se vrátil z práce dříve a konečně našel i chuť zase něco sepsat. Takže nyní v čase kdy mé ruce ještě voní pivem píši tento příspěvek. Začnu tentokráte netradičně od nejnovějších událostí a pak se vrátím k oslavě nového roku.

Dnes skončil pátý den testů na Ashes, což je soutěž v kriketu mezi Austrálii a Anglii pokud jsem to dobře pochopil. Australané prohráli tři ze čtyř zápasů a o celkem 151 bodů (doběhů). Vše se stalo před více než 18 000 diváky. Z tohoto čísla si asi domyslíte, že jsme měli co dělat tyto všechny napojit. Na kriketu je ale favorizováno pivo, kterého jsme prodali nejvíce.

Mimo to jsem také začal zase ve škole, kde jsem místo přípravy na IELTS – International English Language Testing System (mezinárodně uznávaná certifikát) nastoupil opět na obecnou angličtinu, kde mě umístili o jednu úroveň níže než jsem byl předtím, ale učitel je fajn a tak zůstávám. Je pravda, že tempo je pomalejší než bych potřeboval, ale alespoň si zopakuji tu gramatiku docela příjemným způsobem.

Ohňostroj na Coogee

Tak a teď již mohu popsat co jsem prováděl na Silvestr. Nakonec jsem s jedním kamarádem udělal takovou solidní novoroční procházku. Začali jsme na Coogee, kde byl v 9:30 ohňostroj pro rodiny, který se dal krásně pozorovat z pláže.  Takže taková správná australská idylka na pláži v kraťasech a s opravdu krásným ohňostrojem, který na mě udělal velký dojem. Nad tímto odstavcem je fotka právě z tohoto ohňostroje a pod ním je mnou pořízené video z tohoto ohňostroje.

Odtud jsme se vydali do Rose Bay, odkud jsme chtěli pozorovat půlnoční ohňostroj v přístavu, ale nakonec jsme došli do Double Bay, kde jsme našli perfektní místo na takové plážičce, kde bylo pár lidí a měli jsme pěkný výhled na most i operu. Ovšem po několika málo minutách kdy to spustily se nám most i opera ztratily v mracích dýmu, které vše zahalily.

Dle všeho se jednalo o celosvětově největší oslavu nového roku, za což Sydney může poděkovat právě perfektnímu přírodnímu přístavu. Podívaná to byla rozhodně úchvatná. Ohňostroj byl ohromný a oslňující, ale byl vpravdě poněkud krátký. Řekněme, že celá show trvala 12 minut, což mě trošku zklamalo. Možná kdyby příště udělali raději jeden velký a dlouhý ohňostroj místo dvou kratších tak by udělali lépe. Vpravdě jsem si více užil ohňostroj na Coogee byť ten nebyl tak famózní a možná právě proto.

Nepořádek ve městě

A odtud jsme pak došli zpět až do centra, kde tedy všichni šli obvykle proti nám. Všude ale byly přeplněné odpadkové koše a rovněž spousta odpadků všude. Rovněž různé druhy rychlého občerstvení byly naplněny lidmi, ale celkově už se zde nic zajímavého nedělo tak jsem pak jel domů a v posteli byl okolo páté hodiny ranní. Celá oslava byla pro mě bez alkoholu, ale nemohu říci, že by mi nějak chyběl.