Tak, zase mám teď chvíli čas a ještě teď hned trošku napíšu o mé cestě do Whitehorse, kde jsem dorazil již před dvěma dny. Z Edmontonu jsem pokračoval přes prérie až do Grande Prairie, kde jsem ztrávil noc a nic až tak zajímavého se zde nestalo. Přeci jen jsem byl na cestě přes tento typ krajiny už pár dní a tak jsem ani nic nevyfotil.

To hned další den jsem už dorazil do Britské Kolumbie a po skoro dvou letech opět i do hor. Byla to velmi příjemná i vítaná změna. Noc jsem strávil v kempu v Tetsa River Regional Park. Tím jsem se přiblížil do Stone Mountain a Northern Rocky Mountains Parku, kam jsem tedy dorazil už brzy ráno a vylezl na Summit Peak odkud jsem si to vše pěkně prohlédnul.

Celkově bych ten den zhodnotil asi jako nelepší z celé cesty. Dorazil jsem do hor, měl jsem pěkné počasí a pak taky jsem viděl bizony, medvědy, rosomáka a dikobraze, kteří jsou ty nejspíše docela častí. K závěru dne jsem se pak ještě vykoupal v horkém pramenu u Liard River. Noc jsem pak strávil za Watson Lake.

Poslední den jsem to měl už jen něco málo přes 400 kilometrů do mojí první zastávky v Yukonu – Whitehorse. Cestou jsem jel možná něco kolem sta kilometrů v dýmu z nějakého lesního požáru, který však nešel vidět a nikdo o něm nic nevěděl.

No a teď už jsem dva dny ve Whitehorse, který jsem si prochodil a omrknul i něco málo z okolí a čekám na zbytek výpravy, abychom se mohli vydat do té pravé divočiny.