Minule už jsem se zmínil, že jsme v San Franciscu, a také míříme do Yosemit, ale fotky, které toto postihují jsem zpracoval a teď a tak jsou trošku se zpožděním.

Teď už tedy o Yosemitech. Nejprve jsme si prohlédli dva hájky sekvojí, které jsou na severu ještě před údolím a vydali se do kempu. Tam jsme ještě našli jedno místečko a přibrali jsme k nám dalšího cestovatele, který už dorazil příliš pozdě. Druhý den ráno jsme pak vyšli na vyhlídku z North Dome odkud jsme měli celé Yosemitské údolí jako na dlani a přímo naproti nám byl i známy Half Dome. Pak další den vyrazili na Mist Trail do údolí mrknout na dva vodopády, které ještě pořád malinko tečou. Počasí bylo nádherné a všude zase spousta lidi. Pak už jsme jeli jen do vesničky, kde jsme nakoupili a zhlédli i video o údolí v návštěvnickém středisku.

Yosemite Valley

Naše další kroky směřovali k jihu do Kings Canyon a Sequoia National Park. V Kings Canyon byla velká část zavřená kvůli ohni a tak jsme viděly jen další sekvoje. Těch pak bylo ještě více v Sequoia National Park. No a po lese jsme pak překročily pohoří Sierra Nevada a ocitli se v Death Valley.

Death Valley

Zde díky vysokým horám kolem a nízké nadmořské výšce údolí, která se dostává až pod hladinu moře je dosti teplo a my jsme měli maximální teplotu 44 stupně a velmi teplý vítr, takže jsme měli pocit jako by člověk koukal do sušičky na prádlo. Viděli jsme zde pískové duny, pozůstatek těžby boraxu a pak také nejnižší místo v severní americe – Badwater Basin.

Poté co jsme vyjeli z údolí, teploty se staly trošku rozumnější a viděli jsme i krásny západ slunce.