Takže jak jsem slíbil budu se snažit zde něco sepsat o svém Australském “dobrodružství”. Je tedy potřeba nějak začít. Vše začalo přímo perfektně. Byl jsem přivezen na letiště do Prahy takovou malou rodinou delegací. Tato cesta byla bez komplikací a příjemně nám utekla. Naštěstí jsem si včas vyzvedl palubní lístek a nechal naložit batoh. Slečna za přepážkou se mě ptala jestli bych nechtěl letět později, že na můj let mají plno. Jedná se údajně o běžnou záležitost, že prodají více letenek než je míst v letadle.

Boeing 777-200 Korean Air

Boeing 777-200 Korean Air

Po odbavení, kdy jsem čekal na letadlo mi však vyměnily palubní vstupenku z ekonomické do business třídy. Mohl jsem tedy porovnat kvalitu obou tříd. Oba lety tedy z Prahy do Soulu i ten ze Soulu do Sydney jsem absolvoval v Boeingu 777-200. Ovšem ten odlétající z Prahy byl o něco lépe vybaven. Minimálně v oné business třídě měl nová a docela pohodlná a polohovatelná sedadla. Rozdíl ale je vážně citelný úplně všude. Zítra sem doplním fotky z cesty a vyfotím i business a turistický kartáček. Myslím, že ten rozdíl uvidíte také. A ten byl skoro ve všem. Ale byl jsem rád, že už jsem zase na zemi. Ta cesta byla dlouhá a usnout jsem v letadle nějak nemohl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartáčky z letadla

Po vystoupení z letadla v Sydney jsem čekal docela dlouho než se objevil i můj batoh ale přes kontroly jsem prošel bez problémů. Díky tomu, že mám díky předplacení ubytování vyzvednutí na letišti, tak jsem neměl ani žádný problém dostat se do domu, který teď bude nejméně měsíc ubytovávat i mě. Šel jsem spát a když jsem se vzbudil, zjistil jsem, že je zde docela početná česko-slovenská sešlost. Takže zatím se žádné velké trénování angličtiny nekonalo.

Mùj doèasný domov

Můj dočasný domov

Abych zde tady také napsal jak se mi osobně zde líbí, tak jsem z toho zatím takový rozpačitý. Přeci jen je to po pětadvaceti letech docela šok a úplně cizí a neznáme prostředí. To je tedy vyloženě úplně jiné než takový tradiční evropský obrázek. Ale myslím, že je příliš brzy na to abych to nějakým způsobem kritizoval nebo hodnotil. Uvidíme časem zda změním pohled na věc.

Mám i nějaké fotky, ale ty se my nyní nechce zpracovávat. Podívám se co z nich bude zítra a pokud budou použitelné ještě se zde objeví.

Takže co říci závěrem. Cesta byla bez problému a pokud budu mít nadále trošku štěstí tak věřím, že bude bez větších problémů i můj místní pobyt. Tak ať se vše daří a zítra sem koukněte ještě na ty fotky.