Ve čtvrtek jsem si pořídil týdenní lístek na vlak do Centra.Zúčastnil semináře v IP, abych věděl co a jak, například kde hledat práci jak se připravit a podobně. Vše začalo trošku později a účastnily jsme se jen dva. Ovšem slečna z IP byla velmi milá a vše nám parádně vysvetlila. A když už jsem tu byl řekl jsem si, že se zajdu podívat i k opeře. Šel jsem rovněž kolem botanické zahrady, která však byla otevřená jen do 17h. Před mostem stála nasvícená loď na kterou jsem se byl podívat ještě před seminářem ve vnitřním přístavu.

Pořídil jsem rovněž nějaké fotky z nasvícené Opery jelikož je to vážně zajímavá stavba. Co mě překvapilo je střecha z keramických dlaždiček. Rovněž se zde objevilo velké množství netopýrů, kteří vylétávali po setmění ze zahrady. Hned jsem věděl kam musím vyrazit zítra. 🙂

Takže v pátek jsem vstal dříve a už v 11 hodin jsem byl v botanické zahradě, prošel jsem ji nejprve kolem dokola, ale žádné netopýry jsem nespatřil. Teprve až uvnitř jsem objevil stromy, na kterých odpočívají přes den. Ale celá zahrada je rozhodně zajímavá a dobře členěná. Bohužel jsem se chtěl ještě podívat do severní části města za mostem a tak jsem neměl dost času důkladně ji prolézt. Ovšem počkám pár měsíců až zde pořádně vypukne jaro a zajdu tam znovu. Rozhodně je tam co vidět.

Po procházce zahradou jsem tedy nabral směr na Harbour Bridge a po něm jsem přešel do severní části města. Chtěl jsem vyfotit Operu ze předu s mostem a mrakodrapy v pozadí, avšak místo, které jsem si vyhlédl z mostu je oplocené a uzavřené, jelikož je tam nějaké sídlo admirality a ještě nějaký baráček. Takže jsem se zase řádně prošel ale rozhodně to stálo za to čtvrti okolo přístavu jsou v severní částí města velmi příjemné. Byl jsem se kouknout i k plaveckému bazénu, který zde je a přiznám, že me překvapila výše vstupného (přes 6 dolarů pro dospělé). Co jsem však koukal, tak nárok na slevy tady mají spíše australští studenti než ti zaoceánští.  :-/

Také jsem v přístavu spatřil první Austrálce, kteří hrály na své tradiční nástroje. Takže pro dnešek zase vše. Zítra se asi vypravím na opačnou stranu. Uvidíme zda vyjde předpověď.