Včera jsem byl vyřizovat věci ve městě. Mám už zažádáno o daňové číslo. Mám založený bankovní účet a také mám nové telefonní číslo +61 406 210 500 (samozřejmě mi zůstává i to staré, ale toto teď spíše budu mít u sebe). Také jsem byl v místní pobočce Information Planet a také tady jsou úplně super.

Zvládl jsem také rychlou procházku přes Darling Harbour pod Harbour Bridge a zahlédl jsem přes vodu i operu. Je to vážně zajímavá stavba. Také jsem stihl ještě první velký a vybavující nákup.

Opera

Opera

Tuto cestu jsem podnikl příměstským vlakem, který v centru jezdí pod zemí. Odjezd z Banksie a vystoupení na zastávce Town Hall byl bez problému. Ovšem, když jsem pak hledal odkud, že mi to jede vlak zpátky tak jsem si prošel těch perónů hned několik. Ale zvládl jsem to a dojel jsem i zpět domů.

Můj dočasný domov

Můj dočasný domov

Dnes jsem se zašel podívat k vodě a prošel jsem se po pláži v Botany bay. To prostředí bylo vyloženě hezčí. Pláže tam byly docela čisté a i prázdné. Potkal jsem jen 4 lidi co vlezli i do vody. Ovšem dnes bylo přes den příjemných 20 stupňů, svítilo slunce, ale foukal docela dost vítr. Zajímavě tu rovněž vybudovali letištěm, kdy přistávací dráhy vybíhají do moře a nejspíše kvůli nim dopomohli přírodě a přidali si trošku pevniny. Na toto letiště jsem rovněž přiletěl a bohužel odletový koridor vede i nad mým současným bydlením, jelikož je tu ty letadla dost slyšet. Po cestě domů jsem se zastavil nakoupit nějaké ovoce, ať mám i vitamíny a řekl bych, že ceny ovoce nemají zase moc rozdílné oproti našim. Ono celkově to jídlo nevychází o moc dráže, jen záleží jakou kvalitu si člověk zvolí. Zatím jsem měl šťastnou ruku a vše co jsem si nakoupil jsem snědl a neprojevili se žádné obtíže.

Sydney

Sydney

To je asi tak vše. Zase příště.