Takže dnes se s vámi podělím o zážitky z posledních několika týdnů. Pokračuji v objevování města a také už jsem se jednou dostal mimo, když jsem byl na výletě s mojí domácí Lindou na opačném pobřežní Nového Skotska v místě, kde Linda vyrůstala. Cestou tam jsme se zatavily ve Winsdoru, kde mají nejstarší původní pevnůstku v severní americe a také starou železnici, která se dnes již nepoužívá.

Při procházení městem jsem se tento týden zastavil v pevnosti, kde byla zrovna nějaké expozice týkající se vánoc a tak přes pěkné avšak mrazivé počasí i zde bylo poměrně rušno. Já jsem tedy prošel spíše tu stálou expozici a prošel se kolem dokola, protože tato výjimečná byla cílena spíše na malé děti.

Také jsem objevil, že kousíček od domu, kde teď bydlím je pěkný park kolem dvou jezer a tyto jsou pak propojeny Shubenacadie kanálem, který tedy přetíná celý poloostrov a byl vybudován ještě před železnicí aby umožnil přepravu. Je to vlastně soustava propojených jezer a řeky, se zdymadly, která je tedy nyní již nefunkční, ale rozhodně se je to pěkná ukázka dovedností co tady vše vymyslely a také zajímavá možnost na ztrávení víkendu v létě.

Mno a teď zase trošku něco praktického což může být pro někoho užitečné. Jak jsem já poznal na vlastní kůži, bez kreditní karty se tu těžko zda vůbec dá půjčit auto a někde i zaplatit a rovněž, pokud se člověk chce zdržet je rozhodně dobré alespoň jednu mít a používat ji správně a pravidelně, neboť toto půjčování a splácení včas pomáhá budovat historii, která pak zajímá banky při dalších půjčkách či třeba majitele nemovitostí při pronájmu a podobně, takže dobrá historie se rozhodně hodí.

Mě tedy v mojí bance nezbyla jiná možnost, než si zařídit zabezpečenou kartu, která je tedy zatím limitována na $500, které mi blokují na mém účtě. Kolegové mi však říkaly, že třeba President Choice nabízí karty i bez toho, ale já to nechtěl komplikovat a takhle to mám vše při jednom.

A také jsem si už pořídil auto, které mi umožní poznat okolí mnohem lépe. Jedná se o Dodge Magnum SXT z roku 2007 s 3,5 litrovým šestiválcem. Výhoda Kanady je, že se tu pojištění auta tolik nezáleží na autě jako spíše na místě, kde člověk žije a taky jako dlouho má řidičák a tak podobně. Mě se tedy zatím podařilo sehnat pojištění za $1400 ročně s tím, že si musím udělat to 90 dnů kanadský řidičák a bez něj má tady v provincii člověk smůlu u spousty společností. Každopádně je to krasné auto, které bude dle všech možných recenzí radost řídit a tak se těším až dostanu značku abych to konečně mohl pořádně vyzkoušet. 🙂