Tak o tomto víkendu jsem se konečně podíval  oceánu. V sobotu jsem se vypravil do Cronully k tamní pláži. Původně jsem měl v plánu navštívit i par, který je poblíž, ale jelikož jsem si dost zašel tak jsem byl rád, že jsem došel do Cronully a zpátky už jel vlakem.

South Cronulla Beach

Pláž to byla hodně pěkná, ve vodě bylo pár surfařů, ale jinak byla poměrné prázdná. Jiná situace byla však na Bondai kam jsem se vypravil v neděli. Zde bylo již lidi vyloženě hodně, také zde má nejspíše takové plážování mnohem větší tradici. Zdejší pláž je asi nejznámější v celém Sydney.

Bondai

Cestou jsem se pak byl podívat i na školu, do které se zítra poprvé vypravím. Z venku nevypadá zle.

Nafotil jsem i místní CityRail, což je vlastně takový delší City Elefant co jezdí u nás akorát, že zde jezdí dost i pod zemí. Vozy zde jezdí různě staré a některé mají i otáčecí opěradla, takže se dá vždy sedět ve směru jízdy. Uvnitř hlásí i stanice, ovšem v těch starších vlcích to nejspíše dělá strojvedoucí a dost často mu nejde vůbec rozumět. Naštěstí jsou všechny stanice pěkně značeny.

Myslím, že by taková krátká zprávička mohla stačit. Už si tu zvykám a je zde vážně hezky. Občas si jen připadám jako vesničan ve městě. 🙂