Takže poté co jsem navštívil Watsons bay ve dne, tak jsem věděl jistě, že toto místo budu muset navštívit i v noci. A tak se i stalo. Bylo to perfektní a vidět funkční maják a město z dálky….paráda.

Následující den jsme vyrazily lodí na Manly, zde jsme udělaly také trošku procházku a nakonec skončili na pláži, která je vážně nádherná. Mě osobně se na Manly líbilo mnohem více než na proslavené Bondai Beach.

Více fotek ze všech těchto výletu najdete tradičně úplně na konci tohoto článečku. Jinak jsem chodil už do školy a tak vůbec takže na další poznávání nebylo moc času a navíc jsme se v sobotu stěhovali do Pyrmontu. Bydlím, teď kousíček od centra a školy ve velice pěkné a klidné čtvrti. V domě máme bazén, saunu, vířivku a posilovny je to luxus skoro jako v hotelu.

Občas jsem podnikl i později nějakou procházku po okolí ale fotky ne vždy vyšly a tak jsem je smazal. Další větší balíček fotek je z výletu na AZNAC Bridge, který je vážně kousíček od místa kde bydlím a rozhodně je to také zajímavé stavitelské dílko. Po setmění jsem si pak ještě prošel od tohoto mostu k Pyrmontskému okolo vody. Pořád více mě to ale tyto noční vycházky ujišťují, že toto město je mnohem hezčí v noci než ve dne.

Když jsem měl zase trochu času tak jsem vyrazil na opačnou stranu a prošel si trošku parkem. Mají tu parků vážně hodně a hodně z nich je velmi pěkně udržováno. Navíc v noci se zde nepotkáte moc lidí i když je zase pravda, že se může stát, že narazíte na dvojici, která se na to příliš spoléhá :-). Ale je tu vážně pořád co objevovat i po měsíci co u jsem v jednom městě. Také jsem někdy v tomto týdnu byl vyslán na pohovor, který se nekonal, jelikož manažer obchodu neměl čas. A přestože slíbili, že se ještě ozvou tak doteď se nikdo neozval.

A tak jsem se pomalu dostal k dnešnímu dni o kterém se mohu zase trošku rozepsat. Dnešní den byl svým způsobem výjimečným dnem jelikož mi dnes skončil kurz General English. Tak škola mi asi bude trošku chybět, přeci jen jsem tam strávil 6 týdnů a poznal dost perfektních lidí. Brzy zde tudíž budu již sedmý týden. Abych řekl pravdu uteklo to opravdu velmi rychle.

A druhá taková věc, která mě teď potkala je, že mám po 7 týdnech práci. Ve středu půjdu poprvé do práce a schválně co myslíte, že budu dělat? No stejně by jste to asi neuhodli, takže to prozradím. Našel jsem místo v péči o děti. Jedná se o něco jako školní družinu. Po škole se budu starat o školáky dokud si je rodiče nevyzvednou. Perfektní příležitost jelikož pokud se mnou budou spokojení myslím, že bych tam mohl vydržet celý můj australský pobyt pokud nenajdu něco jiného. Je to velmi přátelské prostředí a zdá se, že tam pracuje hodně skvělých lidí. Budu muset trošku dojíždět jelikož je to v Randwicku, ale už zvažuji, že si pořídím kolo. Dá se tam dojet po dobré cyklostezce. Takže mám teď o důvod více poohlédnout se po nějakém bicyklu.

Navíc zkusím na tyto prázdniny sehnat případně nějakou další práci abych mohl další prázdniny strávit jen cestováním. Mimo jiné už mám vyřízenou také živnost (zde je to dílem 10 minut kdy jen vyplníte pár věcí na internetu) na opravu počítačů a podobné věci. Takže mám v plánu zkusit zda se mi nepodaří přivydělávat si i touto cestou. Risk tohoto podnikání není velký jelikož náklady pro začátek jsou velmi nízké. Takže pro dnešek asi vše.