Takže abych navázal, kde jsem skončil. Konečně mám fotky i od kamarádů, které doplňují ty co jsem doteď neměl. Chtěl jsem původně něco sepsat už minulý týden, ale po všech těch výletech jsem pak již nenašel sílu. A jelikož je teď hodně větrno a chladněji, tak píši tento článeček.

Poslední týden mých prázdnin, byl shodou okolností i poslední týden prázdnin dětí zde ve státě Nový Jižní Wales. Ale během prázdnin jsme měli v centru celodenní prázdninové hlídání, takže jsem si více vydělal a měl méně času na jiné věci. Přesto jsem měl některé dny volno a tak jsem využil pěkného počasí a vyrazil na výlet. Nejprve tedy na Middle Head, kde jsem předtím nikdy nebyl.

Fotka mesta z Middle headJe zde Taronga Zoo, ale dovnitř jsem nešel jelikož jsem zrovna měl jiný plán co chci vidět. A nemám čeho litovat. Část podél pobřeží je z velké části národním parkem kde se na kole nesmí, takže jsem musel vše objíždět. Jsou zda krásně zachovány pozůstatek starého opevnění a pak výše i toho modernějšího. Úkolem děl tohoto opevnění bylo střežit přístup do přístavu. Ale i příroda kolem a výhledy stojí za to vidět. Ale dalo by se sem všude dojít i pěšky z autobusové zastávky. Jen na kole nemusím platit za autobus a hledat zastávky.

Další můj výlet vedl na North Head, takže jsem se projel poněkud více. Zde jsou rovněž nějaké pozůstatky opevnění a pozorovacích stanovišť. Celá tato část je rovněž národním parkem. Je zde muzeum dělostřelectví, ale jelikož vstupné bylo 20 dolarů, tak jsem se dovnitř podívat nešel.Tee Tree Rostou zde stromy Tee-Tree, které jsem si prostě vyfotit musel (kdo by neznal Tee-Tree oil). Výhledy opět byly naprosto úžasné a díky nádhernému počasí se zde nacházelo docela více lidí. Na pláži v Manly byla pak již celá kopa lidí. A jelikož počasí stále vypadalo velice slušně rozhodl jsem se pokračovat na sever. Dojel jsem až k Long Reef Pointu, kde už jsem to však musel otočit, bylo vidět, že přichází nepěkné počasí. Takže na cestě zpět jsem slušně zmokl, ale zato jsem viděl krásnou Tatru T603 se značkou, která odkazovala na její původ (bylo na ní CZE). Příště bych chtěl ale dojet ještě více na sever až na Palm Beach, ale musím počkat až budu mít trošku více času a energie. Celý tento týden jsem totiž zase chodil do školy a po škole hned do práce. Třída je opět parádní a potkal jsem tam několik lidí, které znám již z mého působení na dřívějším kurzu.

Pak už také vím, že mě přijali na práci v Sydney Cricket Groundu, takže teď už budou snad i peníze na cestování. V pondělí mám placený dvouhodinový tréning a dozvím se co přesně zde budu dělat a za kolik. A mimo jiné jsem si vydělal prvních 25 dolarů díky mému snažení o rozjetí vlastního podnikání. Teď již jen odkazy na alba s fotkami, zase se ozvu příště.