Takže jelikož jsem zase 14 dní nic nenapsal, tak se mohu zase trošku rozepsat. Kdy to vezmu kolem a kolem tak se zase nic tak zajímavého nedělo. Chodil jsem do školy a do práce a snažil se najít nějaké nové bydlení. Navštívil jsem několik míst ale nakonec jsem sehnal nové místo až tento týden.

Díky tomuto hledání jsem se však přiblížil k plážím a také jsem si jednou sebou vzal fotoaparát a udělal několik fotek z Maroubry a z cesty. Moje nové bydlení by mělo být v domu na Kingsfordu, takže to teď budu mít mnohem blíže do práce a do školy budu muset jezdit na kole, ale na to už se těším. A navíc budu mít pokoj sám pro sebe.

Takže se mi snad podařilo co jsem chtěl. Doufám, že nový spolubydlící budou v klidu. Následující víkend utekl opět v duchu práce škola a tak už jsem se moc těšil na sobotu, kdy jsme konečně vyrazily na výlet, který jsme již dlouho plánovali.

Jedná se o 26 kilometrový “bushwalk” (tak tady říkají výletům, kdy se dostanete do lesa) z Otfordu do Bundeeny. Cesta je pojmenované “Coast Walk” a značena tedy není zrovna nejlépe. Ale nezabloudily jsme. Navíc je většinou tato cesta značené jako dvoudenní s tím,  že se přespává na jedné pláži. Ovšem také jsem nalezl, že pro zkušené turisty je to jednodenní pochod. Myslím však, že jediná zkušenost opravdu nutná na to zvládnout cestu v jediný den je vyrazit ráno a ne po obědě. Cestou jsme potkávali dost lidí co šli s velkým batohem a vyrazily dost pozdě, ale zase věřím, že do tmy dorazily na tu pláž kde se kempovat dá.

Asi je zbytečné přesně popisovat cestu, kdo chce najde na internetu hodně psaného a také mnohem více fotek. Jen z vlastní zkušenosti dodám, že nám to trvalo něco přes sedm hodin a nijak jsme se hnát nemuseli. A také je to cesta, která se dá krásně ujít i v dobrých teniskách nebo sandálech. Není příliš náročná i když několik stoupání a klesání se na této cestě také nachází.

Jen je možná lepší zvolit opačný směr, přeci jen loď do Cronully na Bundeenu jezdí i ráno, ale poslední z Bundeeny jede v šest nebo sedm večer. Vlaky jezdí častěji. Proto chceme stejnou cestu podniknout ještě jednou, ale s plavkami v sandálech a se zastávkou na každé pláži. Jen je rozhodně dobrý nápad mít sebou dostatek vody. Cestou je sice několik potůčků, ale přeci jen je lepší nic neriskovat.

V průběhu velrybího tažení je zde možno pozorovat je z pobřeží jelikož je tu dosti vyhlídek, ale my jsme viděli jen hodně delfínů a velká hejna ryb. Celkově nám skvěle vyšlo počasí a ta příroda kolem je fascinující. 

Teď již mě čeká posledních několik dní ve škole v tomto roce a pak opět hurá prázdniny. Navíc budu mít trénink v nové práci a ta také začne, takže už konečně budu mít příjem, který mi snad umožní poznat více tuto zemi v tom krátkém čase, který mi zbývá.