Podařilo se mi tedy vymyslet poměrně smysluplný titulek pro nový příspěvek, který tímto publikuji. Zdá se, že občas někdo zavítá na tento web a takže to mohu přestat brát jako mé veřejně dostupné vzpomínky. Zatím jsem zde moc nic nepsal o tom jak se tady žije a tak se to teď trošku pokusím napravit.

Myslím, že život zde není tolik odlišný jako jinde jen zde mají pořád poměrně slušné počasí a také si za svou obvyklou výplatu mohou dovolit trošku více než třeba u nás. Jen je zde více cítit a vidět vliv Spojených států. Vzorným příkladem jsou právě probíhající přípravy na vánoce. Jsou kde vidění podivné vánoční stromy a výzdoba domů.  Ale jinak zde v Sydney je náročnější potkat Australany kvůli velmi pestrému národnostnímu mixu, který zde žije.

Výzdoba domu jako v USA

Jinak jak titulek napovídá všude probíhají přípravy na blížící se vánoce.  Všude se opěvující výzdoby (zahlédl jsem i vyzdobený autobus a řidiče v něm se santovskou čepicí) a také se dějí různé akce, které mají přilákat lidi k nakupování do určitých obchodních center. Tak třeba byly v Darling Harbouru tři ohňostroje z čehož jsem jeden cvičně zachytil i na video.

Jiný volný den jsem pak využil k druhé návštěvě Blue Moutains a jelikož jsem tentokráte nebyl sám tak jsme mohli navštívit malinko odlehlejší místo – Ruined Castle, nejde tedy o žádný hrad jak by název mohl tvrdit, ale skalní formaci, ze které je krásny rozhled do všech stran a jelikož se sem nedá dojet autem, ale je potřeba dojít je to také mnohem klidnější místo. Perfektní místo pro útěk z města a oběd s uchvacující vyhlídkou.

Počasí nám přálo takže se jednalo o krásný výlet. Mám tentokráte méně fotek jelikož by se některé mohli zdát velmi podobné fotkám z minulého výletu, přeci jen ty lesy jsou tu stejné. Myslím, že zítra bych mohl k tomuto příspěvku ještě přidat video z prvního bushwalkingu, které mám přichystané jen jej dneska musím převést do jednoho kusu ať ho mohu zveřejnit.

Také jsem poprvé ve středu v tomto týdnu pracoval na fotbalovém stadionu při zápase Sydney FC proti Wellington Phoenix. Končil jsem ještě před koncem zápasu ale jak se teď dívám Sydney zvítězilo 3:1, když jsem odcházel ve zhruba 80 minutě druhého poločasu tak byl stav ještě 1:0. Atmosféra nebyla špatná, jen počasí nebylo nejlepší a tak se všichni schovávali pod střechou. Já byl za kasou za brankou domácích, ale zjistil jsem, že mě nebaví fotbal sledovat ani na živo 🙂 Ve volnějších chvílích kterých jsem moc neměl jsem spíše vyhlížel zákazníky a nebo se bavil s kolegy. Ale vypadá to, že bych se mohl dostat na koncert Bon Jovi jelikož mám naplánovány další směny jen zatím nevím kdy, musím počkat jak se to nakonec vyvine.

Jinak jsem zase opravil dva počítače a pořídil si monitor a klávesnici takže teď již nemusím používat tu malinkou co má moje eečko. Vypadá to, že budu minimálně úspěšný v navrácení peněz co jsem vložil do toho abych zkusil podnikat v tomto oboru zde, což já vnímám jako pozitivum.