No delší dobu jsem se chystal něco napsat, ale nějak nebylo moc o čem. Teď se toho zase trošku sešlo takže tady několik čerstvých zážitků.

Nejprve bych asi zmínil katastrofální povodně, které postihly část Queenslandu. Byl jsem totiž občas dotazován jestli jsem já v pořádku. Povodně se však nacházeli v jiné části, která je dosti daleko od Sydney. Předpokládám, že se něco dostalo i do našich zpráv takže nemusím popisovat přesně všechno spíše bych jen zmínil, že lidé si i přes to všechno zachovali smysl pro humor. Z toho důvod jsem v místních zprávách zahlédl třeba záběr z Ipswich kdy na sloupu byl nápis, že se hledají tři zlaté rybičky, které byly naposledy viděny ve čtvrtek (den před tím než udeřily povodně) a nebo, že na zalévání zahrady je použita povodňová voda (dost často jsou tu k vidění nápisy, že k tomuto účelu používají dešťovou vodu nebo z vrtu.

Také jakmile opadla voda začali lidé s úklidem a ti se sjížděly odevšud aby pomohly v zasažených oblastech. Rovněž se rozběhlo několik sbírek na pomoc a rovněž u nás v práci byla jedna menší a během pěti dní se vybralo něco přes 600 dolarů, což je myslím solidní sumička. Jinak nakonec tyto povodně nebyly nevetší co se týče vody, ale způsobili největší škody v novodobých dějinách Austrálie, jelikož nyní na zasaženém území žije více lidí než předtím. Ale já jsem naprosto v pořádku a mě se v podstatě nijak nedotkly.

Jinak jelikož jsem občas pracoval i přes nutnou školní docházku, tak mi teď poněkud klesla docházka, ale pořád je to v pořádku. Díky tomu jsem byl zase na vyhlídce, která je v jednom z pylonů Harbor Bridge. Fotka, která se nachází pod tímto odstavcem je právě focena z této vyhlídky.

No dále jsem pořídil minulou neděli snímek z kriketového utkání na Sydney Cricket Ground, takže si můžete udělat představu jak to tam zhruba vypadá a kolik lidí tady přijde na kriket. Fakt je, že tento sport je tu velmi populární a je tu spousta lidí co se na něj může dívat celý den i v televizi.

A teď již konečně něco málo o středečním Australia Day, což je celostátní svátek který se sice slaví jen několik posledních let, tak má návaznost na datum, kdy dorazilo první osadníci z Anglie a začaly se tak psát Australské dějiny pod evropskou korunou. Tradičně se slaví všude možně a taková tradiční představa je pak nějaké to grilování s přáteli. Avšak i připravený program stál za to jak snad dokazují alespoň částečně mé fotky. Já jsem tedy viděl jen malý kousek, ale užil jsem si to parádně.

Vyzdobená loď z přehlídky

Nejprve jsem se tedy spálil při sledování přehlídky lodí v přístavu, kterou jsem sledoval se dvěma kamarády od Opery a pak jsme se vydali prohlédnout spousty historických aut, která byla rozmístěna kolem Hyde Parku v centru. Poté jsme se přesunuli do Darling Harboru, kde tedy při vchodech kontrolovali batohy a tašky, zda si nepřinášíte alkohol, ale uvnitř byla ochutnávka australského vína Yellow Tail, kde jsme se zdrželi asi hodinu a pak provedli rychlou prohlídku námořního muzea.

Podium v Darling Harboru

Nakonec jsme se přemístily do Pirrama Parku, kde hrála příjemná jazzová hudba a zároveň byla velmi příjemná a uvolněná atmosféra. A jelikož místo bylo mimo hlavní cesty tak zde nebylo ani nijak přeplněno. Nakonec byl v Darling Harboru ohňostroj, na ten jsem však nezůstával jelikož jsem neměl sebou světla a tak jsem se raději vypravil na cestu domů dříve abych nejel moc pozdě. Navíc celé místo bylo vážně přeplněno lidmi a bylo velmi těžké jen tímto místem projít.

Jinak to je asi tak vše jelikož jinak jsem jen navštěvoval školu a občas i práci.