Mno po pravdě můžu říci, že se toho právě zas tak moc zatím neudálo. Jen jsem se teď přestěhoval jak již jsem psal dříve a zabydlel v našem novém bydlení. Zatím jsem naprosto spokojen a myslím, že za tuto cenu ($450 za osobu) bychom těžko hledali něco lepšího co by nám oběma pasovalo.

Díky tomu, že tady pracuji pět či šest dní v týdnu tak na ostatní věci moc času nemám. Napíšu tedy něco málo o té mojí současné práci. Pracuji už měsíc jako Porter v irské hospodě Mahony & Sons což obnáší přípravu baru a dalších věcí kolem na začátku, nošení jídla hostům, uklízení nádobí a stolů, narážení sudů a další různé činností, ale tento seznam snad stačí pro představu co tam tak dělám. Mimo mě je tam obvykle ještě někdo jiný, kdo dělá stejnou práci a  když se očekává nával tak je nás až pět. Pak tam ještě dělá dva a více barmanů asi 10 servírek tak 4 hostesky a zhruba 12 lidí v kuchyni, takže je tam celkem dost lidí celkově a podle licence je celková kapacita asi 500 lidí. Jak jsem již psal posledně jedná se velmi pěkně místo a všichni jsou velmi přátelští a příjemní. Co se týče platu pokud jsem to pochopil tak obvykle v podobných pozicích je to všude stejné a to sice minimální mzda $10,25/hodina a pak mám nějaký podíl na spropitném. Za první dva týdny a tři dny, kdy jsem tam byl jako na tréningu jsem si vydělal něco přes tisíc dolarů, takže na obživu si zde bez problémů vydělám a ještě dost ušetřím jelikož měsíční výdaje se nepřehoupnou přes tu tisícovku.

Teď tedy jsem na tom trošku hůře za srpen, jelikož jsem si pořídil nový počítač (o něm chystám zvláštní článeček, recenze na internetu zatím nikde není) a tak jsem hodně přes tuto hranici a pak asi změním i paušál, jelikož se mě vážně neomezený tarif při mém používání telefonu nevyplatí. Mám to teď tak, že platím u Windu měsíční paušál za 30 dolarů a mam neomezené volání po Britské Kolumbii, neomezené SMS a neomezený mobilní internet (je tu tedy limit pro FUP 5GB) s tím, že je tu normální, že se platí i za příchozí hovory či se tyto odečítají z volných minut paušálu, což však u mého operátora není. Uvažuji však vážně o změně, jelikož určitě tolik aby se mě tento tarif vyplatil neprovolám a mobilní internet je sice fajn a rozhodně mě ulehčil začátky zde, ale už bych se bez něj určitě obešel a pak je tu dost možností jak se připojit přes wifi. Či zcela změním strategii, jelikož se tu dá pořídit i aplikace pro telefon, kdy pak člověk volá zadarmo do měst může dostávat SMS a jediné co je potřeba je mít datový tarif, které už začínají na deseti dolarech.

Od posledního článku jsem zatím podnikl jen dva výlety jeden k vodopádu Norven Falls a další pak na horu Coliseum, kde byl krásný výhled a pak jsem také poprvé spatřil černého medvěda v přírodě jak se živí borůvkami a jsem rád, že to bylo z dálky ale zase je pěkné vážně vidět, že tu žijí a zase tak vzácní asi nejsou.

09 – Vylety kolem