Čas nějak letí jako splašený a já si uvědomuji, že se blíží pomalu datum, kdy už tu budu třetí měsíc. Ale i když pořád strávím v práci dost času zatím mi to ani trošku nevadí a pořád mám pocit jako bych byl na prázdninách (možná proto, se těm vízům také říká pracovní prázdniny 🙂 ). V práci už se nám to teď dost zklidnilo a pokud není nějaké konference či nějaká velká oslava, tak už jsou pryč letní shony a venku si teď lidé sedají jen když je opravdu krásně, či jsou dosti oblečení.

Už tak měsíc je tu poznat, že je podzim podle nádherně zabarvených stromů a ranních teplot, které jsou třeba kolem 5 stupňů. Také už tu více prší, ale přesto je pořád dosti krásných slunečních dní kdy si užívám barvy podzimu. Nejen, že tu mají uchvacující hory v podstatě hned za domy, ale rovněž přímo ve městě je dosti poměrně rozlehlých a velkých parků, kde se dá snadno zapomenout, že člověk žije ve městě. Jeden příklad je třeba park kolem Deer Lake (volně přeloženo jako Jelení jezero).

Deer Lake

Tak jsem nad tím přemýšlel a říkám si, že podle toho co už jsem viděl tohle bude asi takový anglický styl, že se města tak nějak prolínají s přírodou a člověk tu může spatřit spousty veverek a různých ptáku, ale třeba i skunka, kojota při procházce nějakým parkem či v okolí a pak u Stanley Parku se pak dají vidět i lachtani jak loví ryby nebo třeba různé lososy v řece Capilano. Prostě je moc fajn, že se snaží tu přírodu nejen využívat, ale i chránit a udržovat.
Já si tu tedy nadále užívám této krásy kolem a báječných dní a tak se právě moc často nedostanu k tomu abych něco napsal, či pracoval na jiných věcech, které bych měl, ale všichni říkají, že pak hodně prší a tak se snažím nepromarnit žádný vhodný den.