A je tady slíbené pokračování. Ze Seattle jsme vyrazili k východu směrem na Glacier National Park, už cestou jsme věděli, že nás moc pěkné počasí nečeká, ale přesto se mi tento park velmi líbil. Opět jsme obdivovali, jakou infrastrukturu, tady vybudovali jen aby vše zpřístupnili lidem a kam všude můžou vést cesty. Počasí se jak jsem naznačil zhoršilo, ale přesto jsme viděli hodně. Dost velká část parku byla zavřena, kvůli lesnímu požáru, který vypálil obrovskou plochu lesa, ale zde to patří k přirozenému koloběhu a příroda s tím počítá a je na tom i závislá.

Glacier NP, WA

Dalším parkem pak byl Yellowstone, který je velmi známy svou geotermální aktivitou a mělo by se jednat o místo s největší koncentrací těchto jevů. Ještě před parkem v převodovce praskl nějaký kousek plastu a tak nejde jednoduše vyřadit z parkovací polohy, ale na YouTube Vojta našel jednoduchou fintu jak tento bezpečnostní prvek obejít. Nemůžu říci, že by se mi zde nelíbilo, ale možná protože všude bylo hrozně moc lidí a počasí nám také nepřálo tak se mi zde nelíbilo tolik jako třeba v navazujícím Grand Tetonu, kde nám vykouklo sluníčko a ukázalo úžasné barvy podzimu. Oba parky by za slušného počasí jistě poskytly mnohem více, ale nám to to počasí vyložené pokazilo. Zato pří výjezdu, kdy jsme zamířili do Oregonu jsme potkali Craters of Moon National Monument, kde jsou přístupné lávové jeskyně a je zde vidět zajímavé formace lávy z poslední erupce, která byla nějakých dva tisíce let zpět a tady asi i díky krásnému počasí se mi líbilo i více než v Yellowstone, možná to bylo i tím, že jsme zde skoro nikoho nepotkali.

Grand Tetons, WY

Přes Oregon a Newberry Volcano National Monument, kde jsme si prohlédli jezera a obrovské naleziště obsidiánu neboli sopečného skla jsme přijeli k pobřeží a podél něj jsme se pak již spustili k jihu.

Po cestě jsme měli ráno dosti mlhavo, což kazilo výhledy, ale cesta se krásně motá kolem pobřeží. To sice není nejlepší pro spotřebu auta, ale je to mnohem záživnější než dálnice. Po této cestě jsem vkročili do Kalifornie, kde jsme se ještě před San Franciscem podívali na Point Rayes, který nám byl doporučen cestou, ale zase nám zážitek zkazila nízká oblačnost a mlha.

Pří příjezdu do San Francisca jsme nejprve zastavili v parku na severní straně slavného mostu Golden Gate a trošku si ho vyfotili, ale moc pěkně se nám neukázal. Po obědě jsme pak vyrazili do města, které jsme si prošili a na noc se pak uchýlili na parkoviště Walmartu v Moutainview. Ráno jsme se pak ještě zastavili v Googleplexu, který byl nedaleko. Pote jsme město opět opustili a nabrali směr k Yosemitskému údolí.

O tom však zase příště, až zpracuji další fotky.