Kousek za údolím smrti už jsme pak dorazili do Las Vegas, které je rovněž známě jako město neřesti. My jsme si zde cestou zamluvili noc v hotelu, díky jejich přemíře se zde dá nalézt ubytování za rozumné ceny. Bylo zrovna po nějakém festivalu a tak ulice kolem našeho hotelu byly hodně zavřené, ale po chvíli kroužení jsme se přeci jen dostali dovnitř a po zabydlení v pokoji jsme vyrazili na prohlídku města. Musím říci, že v noci to bylo rozhodně zajímavější díky všem světlům kolem.

Las Vegas

Po obědě jsme ještě vyprali a pak na večer mrkli na Hooverovu přehradu a pak přespali v poušti kousek za ní. Ráno jsme se ještě vrátili zpět a prohlédli si ji i za světla, přeci jen se jedná o nejznámější přehradu ve spojených státech.
Naše další cesta už nás pak zavedla do Grand Canyon, který jsme si prohlédli ten den jen z jižního okraje a naplánovali si přivstat a pak sejít dolů k řece Colorado a pak zase zpět. Naštěstí nebylo moc teplo a tak jsme cestu dolů zvládli za méně než dvě hodiny, pak jsme se vykoupali v řece, nahoru už nám to pak trvalo déle. Když jsme se vrátili, tak jsme se vydali na cestu k severnímu okraji a prohlédli si cestou zbytky osídlení původních obyvatel. Další den jsme se pak podívali i na severní okraj a vyrazili směrem na Zion.

Grand Canyon

Zde jsme si prohlédli Hidden Canyon a pak také kousek Narrows a pak také museum a na večer jsme pak vyjeli zase z parku abychom trošku ušetřili a přiblížili jsme se dalšímu cíli.
Tímto cílem byl Bryce Canyon, který na mě svými strukturami, které zde vytvořila příroda zapůsobil nejvíce a člověk musí žasnout, co všechno je možné. Tady už neoperovali autobusy co jezdí po parku tak jsme se prošli po okruhu ze Sunrise na Sunset point, což nám bylo doporučeno.

Bryce Canyon

Také se mi zde podařilo zamknout auto a oba klíče zůstali uvnitř. Zde se poprvé uplatnilo moje prémiové členství v CAA, které jsem si pořídil před cestou a tak nám asi za 45 minut přijeli auto otevřít nějak normálně drátem. I přes tenhle nepříjemný zážitek jsme měli z Bryce kaňonu, který tak úplně kaňonem není skvělé dojmy a na mých fotkách je vidět mnoho různých „butte“ (v češtině by to měla být svědecká hora). Které zde nabývají opravdu zajímavých tvarů.