Takže abych nevypadl ze cviku máme tu další článeček z mého Australského dobrodružství. Ještě stále hledám jiné ubytování a tak jsem si byl párkrát prohlédnout jiné nadějné bydlení. Bohužel co jsem viděl nesplňovalo mé nejspíše vysoké nároky :-). A jelikož byla nádherná neděle, tak jsme vyrazily na chvíli i na pláž.

Celkový pohled na Coogee Beach

Sluníčko nádherně svítilo a bylo asi 28 stupňů. Voda tedy nebyla nejteplejší, ale plavat se v ní dalo a i vydržet několik minut bez hýbání. Rovněž zde byl v ten den nějaký festiválek, takže zde hrála muzika a bylo tam několik stánků.

Po cestě domů jsem si pak naplánoval trasu přes Queens Park, kde jsem si chtěl prohlédnout místní místo na bouldrování.  Místo vypadalo slušně, jen bude lepší jej navštívit dopoledne jelikož odpoledne zde solidně peklo slunce.

Bouldrovací místo v Queens Park

Cestou z tohoto pěkného místa domů jsem chtěl trošku projet i obrovský Centennial Park. Avšak, zde na jedné cestě jsem projel pod stromem jehož šišky mají poměrně dlouhé a tvrdé trny, které byly na této cestě. A jelikož mám silniční pneumatiky tak jsem rázem měl defekt na obou dvou kolech. Takže jsem si udělal pořádnou procházku domů a pak jsem vyrazil shánět pumpičku a lepení na duše. Ještě, že tu máme nedaleko K-Mart, kde jsem vše velmi levně pořídil.

V týdny jsem pak byl 2 dny v práci, tentokráte však na celý den, jelikož děti mají momentálně 14  dní prázdniny, takže běží prázdninové hlídání. Program nás ve čtvrtek zavedl do lezeckého centra v St Peters. Něco takového by mohly postavit i v Ostravě.

V sobotu jsem byl pak na pohovoru o další práci tak uvidíme, zda si mě vyberou. A v dnešním deštivém počasí jsem pak vyrazil v fotoaparátem do nejstarší čtvrti Sydney – The Rocks. Díky počasí zde nebylo mnoho lidí.

Trhy v Rocks

Navíc zde každou sobotu a neděli bývají trhy, kde se dá pořídit rozličné zboží, ale je vidět, že to mají zaměřeno především na turisty. Ale tato stará čtvrť má rozhodně své kouzlo a tak stojí za to ji vidět. Ještě se zde někdy musím vypravit i v noci s foťákem.

Fotky , které mám jsem opět nahrál na web a najdete je pod tímto článkem. Bohužel jsem se stále ještě nedostal k dalším fotkám z našeho výletu do Melbourne.