Tak po delší době jsem se zase rozhodl pustit do sepsání nového příspěvku. Asi bude nejvhodnější, když začnu pěkně odzadu. Takže 6.11. jsem se byl podívat na Red Bull Race, to je takový ten závod kdo doletí dále ve vlastnoručně sestrojeném stroji. Tedy nejsem si zcela jist jestli jsem to řekl takto správně, ale pravda je taková, že v televizi je dané podívaná zajímavější než na živo.

Cestou k místu konání – Domain, jsme se zastavily na chvilinku u Government House, kterýžto byl údajně použit jako kulisa k některému z filmů o Harrym Potterovi. A také u hvězdárny, kde stálo krásně Bentley. Fotky všeho co jsme cestou potkali jsou v galerii. V následujícím týdnu jsem si pak pořídil nový foťák, už mě vadilo, že nemám sebou fotoaparát když jdu třeba do školy nebo kdykoliv protože člověk může potkat spousty zajímavých věcí. Takže teď již bude většina mých fotek pocházet ze Sony DSC-TX5. Možná brzy sepíši nějakou recenzi aby jste si mohli udělat představu jak první odolnější fotoaparát od Sony fotí a jak se pracuje s dotykovým ovládáním.

Sydney Panorama

Byl jsem udělat první testy na Pyrmontu a vyzkoušel i parádní funkci panorámy, kterou tento foťák nabízí. Také jsem provedl několik testů v noci a tak si v albu můžete prohlédnout i fotky z nočního města. Minulý víkend jsem se jinak konečně dostal do populárních Blue Mountains. Jelikož zrovna probíhaly nějaké stavební práce na trase, tak jsem musel třikrát přestupovat a cesta trvala tři a půl hodiny. Tento můj objevný výlet vedl do Katoomby, kam se asi vypraví většina turistů, kteří navštíví tyto hory.

Three Sisters

Parádně jsem si prošel okolí a odpočinul si od ruchu velkoměsta a také jsem zde zažil krásný déšť při zapadajícím slunci. Mám i nějaké video, které zkusím přidat později i sem jen co ho trošku zpracuji. Rozhodně si tento kousek však zaslouží další návštěvu. Navíc jsou zde i jeskyně a vícedenní putování takže spousta cílů jen najít lidi a čas a hurá do toho.

Ve čtvrtek jsem byl svědkem rozsvícení vánočního stromu na Martins Place a následného ohňostroje. V sobotu jsem pak viděl krásný ohňostroj v Darling Harbouru, který zde byl tak aby upozornil na toto místo.  Něco jsem natočil i nafotil jen co to zpracuji umístím to zde rovněž. Díky novému fotoaparátu totiž mohu točit vcelku ucházející video.

Také jsem doufám již naposledy změnil adresu. Nyní bydlím v Kingsfordu téměř na konci kde to mám blízko do Maroubry a k pláži a do práce. Navíc nyní mám pokoj sám pro sebe a spousty úložného místa na věci a tak podobně. Nyní doufám, že se mi podaří dohodnout s mými novými spolubydlícími nějaký systém uklízení společných prostor. Zatím zde nic takového není a je hodně vidět, že to chybí.