Po delší době mám zase čas a chuť napsat něco nového co se mi zde v Austrálii přihodilo. Takže pěkně popořadě. Byl jsem se podívat kousek jižněji do Port Botany, kde je veliký přístav a také pěkné okolí. Cestou jsem se podíval na další výběžek pobřeží a prohlédl další části Sydney.

Dále jak se zmiňuji v předchozím příspěvku jsem měl dosti napilno, jelikož jsem pracoval v družině a pak celý víkend na koncertu Bon Jovi. Tady jsem dělal za barem a byli jsme poměrně vytížení celou dobu a končily později než jsme původně měli. Bohužel jsme byli na místě, kde jsme měli nádherný výhled na zapadající slunce a město, ale nikoliv na pódium, ale přeci jen se nějaká chvilinka na kouknutí našla, a tak vím konečně jak vypadá stadion, když je plný.

Děti tu teď pak mají letní prázdniny a tak jsme šli na bazén a na Laser Tagu, což je docela dobrá zábava pro velké skupiny, kdy se prostě jen snažíte trefit ostatní dříve než se to povede jim. Celé to probíhá ve ztemnělém prostředí se spoustou bariér a skrýší. Nebyl jsem tedy nejlepší, ale alespoň jsem byl nejpřesnější při stále slušném umístění na čtvrtém místě.

Co se týče Vánoc tak to jsem pracoval, ale na snídani jsem měl něco co velmi připomínalo vánočku a pak na večeři vlastnoručně udělaný bramborový salát a rybí filé. Tedy množství salátu jsem příliš neodhadl a budu jej mít na oběd ještě zítra.  Prostě sedm větších brambor je moc pro jednoho :-). Dárky tento rok také moc nemusím řešit. Sám sobe si pořídím co potřebuji a nikomu jinému nemám co nakupovat. Mezinárodní pošta má teď nejspíše nějaké problémy kvůli počasí, jelikož jsem stále neobdržel jediné přání z domova. Ještě, že já poslal vše s předstihem.

Tedy je to s oslavou Vánoc trošku jinak. Slaví se hlavně 25. a tradičně se ráno rozdají dárky a pak následuje rodinný oběd s krocanem a nějakým domácím pudinkem.  Případně je možno potkat všude po parcích v okolí moře spousty lidí grilujících všechno možné. Já jsem se vypravil na do Krunellu a národního parku Botany Bay. Chtěl jsem se konečně podívat na toto místo, kde jsem se chystal po příjezdu jen nedošel.  Ovšem není příliš dobrý nápad vyrazit sem na kole. Nejen, že se v parku nesmíte pohybovat na kole, ale ono se to ani moc nedá jelikož zde moc lidí nejspíše nechodí a tak jsou stezky řádně zarostlé. Možná je lepší nápad přijít z Cronully od vlaku, ale cesta asi také nebude nejnavštěvovanější. Tady se moc turistika nepěstuje. Všichni jezdí auty a pak jsou ochotní dojit kousíček od auta.

No a na druhý svátek vánoční (zde mu říkají Boxing Day), kdy začíná nákupní šílenství jelikož začínají výprodeje, jsem se já vypravil na sever na Palm Beach. Díky špatnému počasí, které ráno panovalo zde bylo velmi málo lidí, avšak když jsem sem přijel já již nepršelo a občas i svítilo sluníčko. Je to opravdu nádherný kousek země. Takto nějak by mohl vypadat ráj. Je tu krásný maják a v okolí něj spousta zarostlých cestiček vedoucích na skály s překrásným výhledem. Dá se sem pohodlně dostat z centra autobusem, který jezdí co 20 minut jen to trvá přes dvě hodin.

Nějaká vánoční nálada se tentokráte vůbec nedostavila, ale přesto jsem si vše náramně užil. Navíc mi teď začal na delší dobu naprosto volný týden. Je pravda, že dnes počasí nepřálo a je docela chladno a střídavě pršelo. V příštím týdnu začnu zase chodit do školy a taky budu poprvé pracovat na kriketovém stadionu, kde bude Test 5 Ashes, ale co přesně to znamená to vám nepovím. Doufám, že mi moc nespadne účast ve škole.

Mno myslím, že by to mohlo být pro dnešek dost. Zase příště…